CLEAR: Μάθηση μέσα από το Θέατρο
Μπορεί το θέατρο να ενισχύσει δημιουργικά την εκπαίδευση; Να βοηθήσει έτσι ώστε το μάθημα να είναι ευχάριστη περιπέτεια αντί για αγγαρεία; Να φέρει πιο κοντά τους εκπαιδευτικούς με τους μαθητές τους και να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την παραγωγικότητά τους;
Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου, πιστεύει πως μπορεί, για αυτό κατέθεσε το σχετικό πρόγραμμα CLEAR (Creative LEARning) που έγινε δεκτό από το Erasmus+ και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, με διάρκεια υλοποίησης δυο έτη.
Συντονιστής του προγράμματος, ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου «Τόπος Αλλού», Νίκος Καμτσής. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται εφτά οργανισμοί από πέντε χώρες: το 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου και η Action Synergy S.A. από την Ελλάδα, το Pro-Rodopi Foundation από τη Βουλγαρία, το Karsiyaka District National Education Directorate / KMEM από την Τουρκία, το IFALL – Integration För Alla της Σουηδίας και το AIDA Fondazione –Italian Association for Artistic Diffusion από την Ιταλία. (Read more)
http://www.e-la-theatro.gr/l/erasmus-theatro/
Από τον Zois TRiantafillou Sfakianakis
Ένα πρωτότυπο και ρηξικέλευθο project βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αφορά στο θέατρο και την εκπαίδευση.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, με επικεφαλής το Νίκο Καμτσή,
σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ,
κατέθεσε ένα πρόγραμμα με θέμα την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ (CREATIVE LEARNING ή αλλιώς CLEAR). (Read more)
Δημιουργική Εκμάθηση μέσα από τις θεατρικές τεχνικές στην Α’Βαθμια Εκπαίδευση
http://www.paraskinia.com/2017/01/blog-post_10.html
Νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με θέμα «Δημιουργική Εκμάθηση μέσα
από τις θεατρικές τεχνικές στην Α’Βαθμια Εκπαίδευση»
11 Ιανουαρίου 2017
Το Κέντρο Σπουδών λαϊκού θεάτρου, με επικεφαλής το Νίκο Καμτσή, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό
διευθυντή του θεάτρου τόπος αλλού, κατέθεσε ένα πρόγραμμα με θέμα την δημιουργική μάθηση
(CREATIVE LEARNING ή αλλιώς CLEAR). Με λίγα λόγια : Πως μπορεί ένας δάσκαλος να χρησιμοποιήσει
θεατρικές τεχνικές για να διδάξει τα μαθήματα του. Το project έγινε δεκτό από το πρόγραμμα
ERASMUS+και το Ίδρυμα Κρατικών υποτροφιών και με συνεργάτες 7 οργανισμούς από 5 διαφορετικές
χώρες, ξεκίνησε και θα διαρκέσει 2 χρόνια. www.juniorclub.gr
Δημιουργική Εκμάθηση μέσα από τις θεατρικές τεχνικές στην Α’Βαθμια Εκπαίδευση
Το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, με επικεφαλής το Νίκο Καμτσή, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, κατέθεσε ένα πρόγραμμα με θέμα την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ (CREATIVE LEARNING ή αλλιώς CLEAR). Με λίγα λόγια : read more at http://gefira.gr
Το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, με επικεφαλής το Νίκο Καμτσή, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, κατέθεσε ένα πρόγραμμα με θέμα την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ (CREATIVE LEARNING ή αλλιώς CLEAR). Με λίγα λόγια : Πως μπορεί ένας δάσκαλος να χρησιμοποιήσει θεατρικές τεχνικές για να διδάξει τα μαθήματα του. Το project έγινε δεκτό από το πρόγραμμα ERASMUS+και το Ίδρυμα Κρατικών υποτροφιών και με συνεργάτες 7 οργανισμούς από 5 διαφορετικές χώρες, ξεκίνησε και θα διαρκέσει 2 χρόνια. Μέσα σ΄ αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί και θεατρικοί οργανισμοί αυτοί θα καταθέσουν μια νέα μέθοδο διδασκαλίας…Read more at passiontheater.gr
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Δημιουργική Εκμάθηση μέσα από τις θεατρικές τεχνικές στην Α’Βαθμια Εκπαίδευση»
Tο ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, με επικεφαλής το Νίκο Καμτσή, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, κατέθεσε ένα πρόγραμμα με θέμα την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ (CREATIVE LEARNING ή αλλιώς CLEAR). Με λίγα λόγια : Πως μπορεί ένας δάσκαλος να χρησιμοποιήσει θεατρικές τεχνικές για να διδάξει τα μαθήματα του.
Ένα πρωτότυπο και ρηξικέλευθο project βρίσκεται σε εξέλιξη. Αφορά το θέατρο και την εκπαίδευση..Δημιουργική Εκμάθηση μέσα από τις θεατρικές τεχνικές στην Α’Βαθμια Εκπαίδευση
Πως μπορεί ένας δάσκαλος να χρησιμοποιήσει θεατρικές τεχνικές για να διδάξει τα μαθήματα του. Το project έγινε δεκτό από το πρόγραμμα ERASMUS+και το Ίδρυμα Κρατικών υποτροφιών και με συνεργάτες 7 οργανισμούς από 5 διαφορετικές χώρες, ξεκίνησε και θα διαρκέσει 2 χρόνια. Μέσα σ΄ αυτo.
ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ : Ένα πρωτότυπο και ρηξικέλευθο project βρίσκεται σε εξέλιξη
Το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, με επικεφαλής το Νίκο Καμτσή, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, κατέθεσε ένα πρόγραμμα με θέμα την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ (CREATIVE LEARNING ή αλλιώς CLEAR). Με λίγα λόγια : Πως μπορεί ένας δάσκαλος να χρησιμοποιήσει θεατρικές τεχνικές για να διδάξει τα μαθήματα του. Το project έγινε δεκτό από το πρόγραμμα ERASMUS+και το Ίδρυμα Κρατικών υποτροφιών και με συνεργάτες 7 οργανισμούς από 5 διαφορετικές χώρες, ξεκίνησε και θα διαρκέσει 2 χρόνια. Μέσα σ΄ αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί και θεατρικοί….
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με θέμα τη Δημιουργική Εκμάθηση μέσα από τις θεατρικές τεχνικές στην Α’Βαθμια Εκπαίδευση από το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου.
Το project CLEAR έχει ως στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών στη χρήση του θεάτρου και του δράματος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό αντικείμενο. Κατ’ επέκταση, στοχεύει στην διάδοση σε όσο το δυνατόν περισσότερους δασκάλους μιας άλλης μεθόδου διδασκαλίας πιο δημιουργικής και πιο γοητευτικής, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ίδιους. Μιας μεθόδου που κινητοποιεί λειτουργίες περισσότερες, αποτελεσματικότερες αλλά και ποιοτικότερες. Όπως η φαντασία, η ευαισθησία, η αντίληψη, η δημιουργικότητα, η έρευνα και ο πειραματισμός. READ MORE
Το project CLEAR έχει ως στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών στη χρήση του θεάτρου και του δράματος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό αντικείμενο. Κατ’ επέκταση, στοχεύει στην διάδοση σε όσο το δυνατόν περισσότερους δασκάλους μιας άλλης μεθόδου διδασκαλίας πιο δημιουργικής και πιο γοητευτικής, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ίδιους. Μιας μεθόδου που κινητοποιεί λειτουργίες περισσότερες, αποτελεσματικότερες αλλά και ποιοτικότερες. Όπως η φαντασία, η ευαισθησία, η αντίληψη, η δημιουργικότητα, η έρευνα και ο πειραματισμός.
CLEAR| ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ένα πρωτότυπο και ρηξικέλευθο project βρίσκεται σε εξέλιξη. αφορά στο θέατρο και την εκπαίδευση.
Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου, με επικεφαλής το Νίκο Καμτσή, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, κατέθεσε ένα πρόγραμμα με θέμα την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ (CREATIVE LEARNING ή αλλιώς CLEAR). Με λίγα λόγια: Πώς μπορεί ένας δάσκαλος να χρησιμοποιήσει θεατρικές τεχνικές για να διδάξει τα μαθήματα του. Το project έγινε δεκτό από το πρόγραμμα ERASMUS+ και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και με συνεργάτες 7 οργανισμούς από 5 διαφορετικές χώρες, ξεκίνησε και θα διαρκέσει 2 χρόνια. READ MORE at talcmag.gr
Το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, με επικεφαλής το Νίκο Καμτσή, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, κατέθεσε ένα πρόγραμμα με θέμα την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ (CREATIVE LEARNING ή αλλιώς CLEAR). Με λίγα λόγια: Πως μπορεί ένας δάσκαλος να χρησιμοποιήσει θεατρικές τεχνικές για να διδάξει τα μαθήματα του. Το project έγινε δεκτό από το πρόγραμμα ERASMUS+και το Ίδρυμα Κρατικών υποτροφιών και με συνεργάτες 7 οργανισμούς από 5 διαφορετικές χώρες, ξεκίνησε και θα διαρκέσει 2 χρόνια.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, με επικεφαλής το Νίκο Καμτσή, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, κατέθεσε ένα πρόγραμμα με θέμα την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ (CREATIVE LEARNING ή αλλιώς CLEAR). Με λίγα λόγια : Πως μπορεί ένας δάσκαλος να χρησιμοποιήσει θεατρικές τεχνικές για να διδάξει τα μαθήματα του. Το project έγινε δεκτό από το πρόγραμμα ERASMUS+και το Ίδρυμα Κρατικών υποτροφιών και με συνεργάτες 7 οργανισμούς από 5 διαφορετικές χώρες, ξεκίνησε και θα διαρκέσει 2 χρόνια. Μέσα σ΄ αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί και θεατρικοί οργανισμοί αυτοί θα καταθέσουν μια νέα μέθοδο διδασκαλίας πιο δημιουργική και για τα παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς. Θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια και διαλέξεις με δασκάλους και στις 5 χώρες και θα εφαρμόσουν την μέθοδο σε σχολεία. Στόχος είναι οι δάσκαλοι να υιοθετήσουν το CLEAR και να το εφαρμόσουν στην τάξη τους.